MISS BELGIË

MISS BELGIË

Interview

ANGELINE FLOR PUA, MISS BELGIË

“OM MIJN OPLEIDING TE FINANCIEREN, COMBINEERDE IK 7 JOBS”

Het zijn drukke tijden voor Angeline Flor Pua, want dit jaar vertegenwoordigt ze niet alleen ons land als Miss België, ze heeft ook een pilotenopleiding af te werken. Die twee opdrachten combineert ze echter met flair en dat maakt van haar een bijzonder populaire Miss België. In die superdrukke agenda vond ze ook nog eens tijd voor een fotoshoot en een interview met ons. We zijn nu al onder de indruk en dan hoorden we haar verhaal nog niet. Een gesprek met Angeline, een Miss met een missie.

Proficiat met je Miss België-kroon! Hoe voelde het om te winnen?

“Ik kon het bijna niet geloven. Zo veel sterke kandidaten en dan hoor je plots je eigen naam. Voor mij was het een droom die uitkwam en die ik al meedraag van toen ik klein was. Sinds de verkiezing heb ik al ongelooflijk veel mooie momenten beleefd. Ik ontmoette bijvoorbeeld Prins Laurent en kon rustig een kwartiertje met hem praten: een heel sympathieke man. Sinds de verkiezing werd ik ook uitgenodigd voor talkshows, zoals Van Gils & Gasten, en ik mocht een award uitreiken op D6bel in Wallonië en op de Gouden K’s van Ketnet. Overal waar ik kwam, werd ik als een prinses behandeld. Dat is een heerlijk gevoel.”

Je volgt ook een opleiding tot piloot.  Naar verluidt heb je de centen daarvoor zelf bij elkaar gespaard …

“Een pilotenopleiding is ontzettend duur: ze kost minstens 100.000 euro, de kerosine niet meegerekend. Mijn ouders zijn arbeiders met een bescheiden loon, dus moest ik een lening zien te krijgen. Voor ik die kreeg – uiteindelijk voor 80 procent van het totale bedrag – heb ik maar liefst acht banken bezocht. Om de rest van het geld bij elkaar te krijgen, heb ik vervolgens nog een jaar gewerkt. Ik combineerde zeven verschillende jobs, van studentenjobs in de luchthaven tot stofzuigen in de cinema en afwassen op feesten. Zolang ik nog studeer, kan ik enkel de intresten van de lening afbetalen. Na dit jaar als Miss België wil ik dus zo snel mogelijk aan de slag, het liefst als lijnpiloot, om de rest af te betalen.”

Valt je studie te combineren met je jaar als Miss België?

“Darline plant mijn agenda, zowel voor Miss België als voor mijn vluchten. Ze wordt weleens nerveus als er vluchten geannuleerd worden door slechte weersomstandigheden, dus het is niet altijd eenvoudig. Voor mij is het vooral switchen tussen mijn rol als Miss en als student. Het is niet makkelijk, maar ik doe alles om mijn toekomst veilig te stellen.”

Waarom wilde je Miss België worden?

“Ik wilde graag een voorbeeld zijn voor jonge mensen en hen tonen dat je door hard te werken je dromen kan waarmaken. If you can dream it, you can do it.”

Wat weet je over Waregem Koerse?

“Als kandidate voor Miss België bezocht ik vorig jaar de tent van Willy Naessens, waar Miss België 2017 in de jury zat van de hoedenwedstrijd. Ik en nog enkele meisjes werden geselecteerd om mee te dingen naar de hoofdprijs. Uiteindelijk werd ik vijfde en mocht ik 1.000 euro aan een goed doel schenken. Ik koos voor het goede doel van Miss België in Cambodja: Hope for the Children, dat in handen is van Thierry Dalewyn uit Waregem. In 2013 bouwde de organisatie van Miss België er een lagere school in Rong Vean, een klein dorpje in het noorden, twee jaar later werd er ook geïnvesteerd in de bouw van een guesthouse. Vorig jaar startten ze met de bouw van een secundaire school met een jongens- en meisjesinternaat. Ik ben er in augustus geweest, onder andere om een sensibiliseringscampagne rond afval te lanceren. Als iedereen het milieu leert respecteren, wordt de wereld zo veel mooier.”

Weet je al welke outfit je zal aantrekken voor Waregem Koerse?

“Ik zal zeker iets dragen uit de nieuwe collectie van onze partner Caroline Biss, met een hoed van de Waregemse Kristin Vanden Bulcke. Behalve een heel lieve vrouw is zij een getalenteerd hoedenmaakster die schitterende creaties maakt, aangepast aan je kledij.  Ik kijk er in elk geval heel erg naar uit!”