CENTRUM PAARDENSPORT

CENTRUM PAARDENSPORT

Redactie

WAREGEM BLIJFT HÉT CENTRUM VOOR DE PAARDENSPORT

Stad Waregem heeft haar slogan Stad in Galop niet gestolen. Waregem is een stad met een grote dynamiek die overduidelijk te zien is in de levendige economische activiteit, het belangrijke sociaal leven, de voortdurende stadsontwikkeling en… de Gaverbeekhippodroom.

De hippodroom is in haar totaliteit een paardensportcentrum die zijn gelijke niet kent. Naast een gerenommeerde renbaan en een centre of excellence voor de eventingsport, biedt deze site een veilige haven voor heel veel hippische disciplines. Opgeteld met de voorzieningen op het Sport.Vlaanderencentrum betekent dit dat er pal in het stadscentrum trainingen en wedstrijden van alle disciplines en op elk niveau mogelijk zijn. Verschillende verenigingen maken hier graag gebruik van. Dankzij een goede samenwerking tussen al deze verenigingen kan iedereen elke jaar opnieuw genieten van een uitgebreide wedstrijd- en trainingskalender. Daar is er niet alleen plaats voor de traditionele olympische disciplines jumping, dressuur en eventing, maar ook voor paradressuur (voor ruiters met een handicap), een drafen galopkalender, mennen en externe evenementen.

Enkele van onze meest actieve verenigingen

SPORT.VLAANDEREN WAREGEM

De drijvende kracht achter het hippische centrum en de investeringen die nodig waren voor de ontwikkeling van het centre of excellence voor de eventingsport. Hun doel is om zo veel mogelijk mensen aan te zetten om paardensport te beoefenen én om de Belgische topsporters te ondersteunen met trainingsmogelijkheden en wedstrijden.

KONINKLIJKE WAREGEMSE KOERSMAATSCHAPPIJ

Na 172 geslaagde edities spreekt Waregem Koerse voor zich. De Koninklijke Waregemse Koersmaatschappij bouwde dit evenement uit tot de hoogmis van het paardenrennen in België en ver daarbuiten. De dinsdag na de laatste zondag van augustus staat met stip in de agenda van veel paardenliefhebbers, ondernemers die willen netwerken en duizenden toeschouwers die komen voor de uitstekende sfeer en gezelligheid.

VZW DE GAVERBEEK

Het Sport.Vlaanderencentrum is ook een thuishaven voor amateurruiters. Zij kunnen er hun paarden stallen en genieten van de uitgebreide infrastructuur om hun sport te beoefenen. De Gaverbeek organiseert voor hen ook tal van regionale, nationale en zelfs internationale evenementen in de disciplines eventing, jumping en dressuur. Zij zijn een drijvende kracht binnen de aangename drukte op het centrum.

VZW WAREGEM DRAAFT

De doelstelling van Waregem Draaft is om de drafsport op de Gaverbeekhippodroom blijvend op de kaart te zetten. En of ze daarin geslaagd zijn! Deze vereniging wist op korte termijn de drafsport in Waregem naar een hoger niveau te tillen. Zo organiseren zij van mei tot september maar liefst 15 draf- en galopwedstrijden waarvan 5 Premiumrennen. Die laatste komen live op televisie in ondermeer Frankrijk.

VZW JUMPING WAREGEM

Reeds 6 jaar zet deze vereniging zich in voor de promotie van het paard. Jumping Waregem organiseert jaarlijks een vijftal jumpingwedstrijden en sinds kort ook dressuurwedstrijden op regionaal niveau. Dit zorgt ervoor dat niet minder dan 3000 deelnemers naar Waregem worden gehaald. De eyecatcher is zeker de Grote Prijs Stad Waregem.