LUTOSA

LUTOSA

Food & Drinks

KWALITATIEVE AARDAPPELSPECIALITEITEN

Lutosa exporteert Belgische frieten naar 138 landen

Al 40 jaar verwerkt Lutosa aardappelen op grote schaal. Sindsdien bouwde het Belgische merk een internationale reputatie op met zijn kwalitatieve aardappelproducten (bestaande uit diepgevroren en versgekoelde frieten, aardappelspecialiteiten en aardappelvlokken). Die worden geproduceerd op twee productiesites in België (te Leuze-en-Hainaut en Sint-Eloois-Vijve).

Vorig jaar verwerkte Lutosa maar liefst 800.000 ton aardappelen in 400.000 ton afgewerkte producten tot onder andere frietjes, kroketten, rösti’s, wedges, puree en andere heerlijke Belgische aardappelspecialiteiten. Die worden deels verkocht in eigen land aan de horeca en de industrie, 94 procent van de productie wordt geëxporteerd.

De productie gebeurt via competente medewerkers en met hoogtechnologische machines en volgens strikte kwaliteits-, veiligheids- en hygiënische normen. Het bedrijf beschikt over een eigen laboratorium en een zuiveringsstation voor het eigen afvalwater. Via een cogeneratie-eenheid, aangedreven door biogas, produceert het bovendien zijn eigen groene energie.

LUTOSA SA I Z.I. du Vieux Pont 5, 7900 Leuze-en-Hainaut I T 069 668 211 I www.lutosa.com