MISS BELGIË 2019

MISS BELGIË 2019

Redactie

Elena Castro Suarez is een Miss België met een vleugje Spaanse furie en vooral een gouden hart! Ze is geboren in Antwerpen en woont al haar hele leven op Linkeroever. Haar vader is een Spanjaard, haar mama heeft een Vlaamse vader en een Waalse moeder.

ELENA CASTRO SUAREZ MISS BELGIË 2019

Belgische Miss met Spaanse roots

Toen ze op haar achttiende tot Miss België werd gekroond in het Plopsa Theater in De Panne, studeerde Elena rechtspraktijk. Later wil ze procureur worden of bij de recherche gaan werken. Die studies zet ze nu even on hold om zich ten volle in te zetten als Miss België. De spring in ’t veld was altijd al heel actief. Tijdens haar tienerjaren danste ze mee in een videoclip ‘Move’ tegen pesten, zong ze bij Popkidz en was ze vaak achtergronddanseres op grote podia, onder andere bij de Gouden K’s. Als Miss België trad ze dit jaar op datzelfde podium weer in de schijnwerpers en overhandigde ze een Gouden K aan haar favoriete Rode Duivel: Eden Hazard.

Miss België worden was een kinderdroom die werkelijkheid werd. Toen ze vroeger op school gepest werd, veranderde ze van school. Waarom ze gepest werd, weet ze niet, maar het heeft haar sterker in het leven doen staan. Ze is nu heel fier om als Miss België een voorbeeld te kunnen zijn voor de jeugd.

Net als de vorige Miss België heb je roots in het buitenland. Voel je je 100 procent Belg of heb je ook een sterke band met Spanje?

Ik ben geboren en getogen in België. Een deel van mijn familie woont dan wel in Spanje, voor mij blijft het een vakantiebestemming. De Belgische seizoenen zou ik ook niet meer kunnen missen.

Wat betekent Spanje voor jou?

Spanje is mijn omaatje die heel lekker kan koken, mijn neven en nichten met wie ik een heerlijke vakantie kan beleven. Het is ook de ideale plek om mijn Spaans wat te oefenen en het leven is er helemaal relax.

Ben je echt een Spaanse furie?

Ik weet wat ik wil en zal mijn mening ook verdedigen. Spaanse familiefeesten kunnen luid zijn en voor buitenstaanders lijkt het dan misschien alsof we ruzie maken. Maar voor ons is dat gewoon babbelen. (lacht)

Wat vind je het leukste om te doen als Miss België? Als Miss België mag ik vooral veel fotoshoots doen, maar modeshows lopen op een catwalk vind ik het allerleukst. Daarnaast kreeg ik al diverse presentatieopdrachten. Zelfs mijn eigen school boekte me voor een presentatie. En hoewel me dat enige stress bezorgde, kreeg de organisatie de dag erna een mail waarin de school me bedankte voor mijn goede presentatie, dat deed deugd.

Neem je ook deel aan internationale missverkiezingen?

In december zal ik België vertegenwoordigen op Miss World in Pataya, Thailand. Ik vertrek in november en zal er een maand verblijven om het land te bezoeken en te repeteren voor de show van de allergrootste missverkiezing ter wereld. Mijn sterke punten zijn het feit dat ik Spaans spreek, mijn sportieve kant en mijn charity project. En misschien wordt mijn persoonlijke act wel een flamenco-optreden.

Hou je van dieren?

Ik ben zeker een dierenvriend en hou vooral van hondjes. Zelf heb ik al een hondje, Lola, van toen ik 6 jaar oud was. Helaas is hij nu oud en niet echt gezond meer, dus de kans zit er in dat ik stilaan zal moeten afscheid nemen. Dat zal heel veel pijn doen.

Heb je iets met paarden? Of met Waregem Koerse?

Ik ken er weinig van, maar ik vind het wel een prachtig, elegant dier. Op Waregem Koerse was ik vorig jaar al als kandidate voor Miss België. Mijn vriendin bij Miss Antwerpen won toen de titel van 2de eredame op de Willy Naessens Hat Trophy. Het geld dat ze won werd geschonken aan het goede doel voor de kinderen in Cambodja.

Ga jij zelf het charityproject in Cambodja nog bezoeken?

Ja, ondertussen ben ik op bezoek geweest in Cambodja, in de scholen die het Comité van Miss België al 6 jaar sponsort. Sinds 2013 bouwen we daar scholen om kinderen de mogelijkheid op onderwijs te geven, ik stond versteld van het werk van de Waregemse dokter Thierry Dalewyn en de vooruitgang die dat biedt aan deze kinderen.

Ik won ook de titel Miss Charity tijdens de finaleshow, vanwege mijn grote inzet voor het goede doel. Als finaliste organiseerde ik samen met mijn papa, die kok is, een groot benefiet dat veel geld in het laadje bracht. Ook als Miss België wil ik me graag inzetten om kinderen in de wereld helpen. Het was dan ook de titel die ik heel graag wilde winnen.