PRO-AM RACE FOR CHARITY

PRO-AM RACE FOR CHARITY

Redactie

RACE MEE VOOR HET GOEDE DOEL

Dravn mi n’érte

In de golfwereld bestond het al langer: Pro-Am wedstrijden waarin gemixte teams van professionals en amateurs het tegen elkaar opnemen. Op deze 172ste editie van Waregem Koerse wordt het principe nu ook gelanceerd op de renbaan, met een Pro-Am paardenrace voor het goede doel. Een fantastische ervaring én een unieke kans om je organisatie in de kijker te zetten tijdens Waregem Koerse.

Primeur op Waregem Koerse

De Pro-Am Horse Race is een absolute primeur op Waregem Koerse en belooft meteen een van de hoogtepunten te worden van hét paardenevent van het jaar. Op dinsdag 27 augustus 2019 om 16u – vlak voor de ING Grote Steeple-Chase van Vlaanderen – zullen acht professionele jockeys en evenveel amateurs samen aan de start verschijnen van de dubbele sulky. Acht bedrijven kunnen een van hun medewerkers of klanten laten deelnemen aan de race. Het prijzengeld dat na de wedstrijd verdeeld wordt, gaat integraal naar een goed doel dat ze zelf kiezen.

Once in a lifetime

Deelnemen aan Waregem Koerse doe je natuurlijk niet zonder voorbereiding. Daarom voorziet de organisatie één à twee trainingsmomenten om de deelnemers klaar te stomen voor het echte werk. En natuurlijk staan ze er niet alleen voor, want bij de professionele jockey – die via loting wordt gekoppeld aan een deelnemer – zijn ze tijdens de race in goede handen. Op de 172ste editie van Waregem Koerse is het dan zover: de jockeys en amateurs nemen – voor de ogen van 40.000 bezoekers en 6.500 vips – deel aan deze officiële duorace, in een sulky met de kleuren en het logo van het deelnemende bedrijf. De jockey houdt de teugels in handen en spoort het paard aan, de amateurdeelnemer neemt naast de jockey plaats in de sulky. Samen stuiven ze over de renbaan, aangemoedigd door het publiek en met het geluid van de paarden voor, naast en achter hen. Een oncein- a-lifetime-ervaring voor alle deelnemers en een uitgelezen kans voor bedrijven om zichtbaarheid te genereren op het belangrijkste paardenevent van het jaar.

Visibiliteit voor, tijdens en na de wedstrijd

De dubbele sulky is een officiële race op Waregem Koerse en kan dus rekenen op de nodige aandacht voor, tijdens en na de race. Het beperkte aantal teams geeft een deelname aan deze dubbele sulky bovendien een exclusief karakter. Bedrijven kiezen zelf het goede doel voor hun prijzengeld en kunnen daar in hun eigen communicatie volop op inzetten. De Pro-Am Horse Race is tot slot een uitgelezen kans om medewerkers, klanten en andere partners te mobiliseren via social media.

Zelf deelnemen aan de dubbele sulky op Waregem Koerse met uw bedrijf? Neem contact op met bramvandewalle@telenet.be of bel naar +32 476 87 87 30.

 

Dubbele sulky voor groepen en bedrijven

Sinds enkele jaren organiseert de vzw Draaft ook buiten Waregem Koerse koersdagen op de renbaan van Waregem. Bedrijven en organisaties kunnen tijdens die koersdagen deelnemen aan de dubbele sulky als teambuilding of groepsactiviteit. Tijdens deze koers over een afstand van 1.800 meter neem je als passagier plaats naast de jockey en hou je je vast aan teugels die zijn vastgemaakt aan de kar. Door de breedte van de kar kunnen er maar tien paarden tegelijk deelnemen aan de race: acht op de eerste rij, twee op de tweede rij. Na een autostart stuif je met een snelheid van 45 kilometer per uur over de renbaan. Meerijden in de dubbele sulky buiten Waregem Koerse is mogelijk voor groepen, verenigingen en bedrijven. Helm, bril en pak worden voorzien.

Voor meer info: mail naar info@waregemdraaft.com