THIBAULT VAN RENNE

THIBAULT VAN RENNE

Living

HEDENDAAGSE LUXETAPIJTEN

Eigentijdse designs, authentieke knooptechniek

Van paleizen van Europese koningshuizen tot penthouses in het Verre Oosten: de luxetapijten van Thibault Van Renne hebben wereldwijde faam. Dat heeft alles te maken met hun unieke combinatie van hedendaags design en authentiek handwerk. De tapijten worden namelijk ontworpen in België en met de hand geknoopt in India. Het resultaat: tapijten met hedendaagse kleuren en texturen die de tand des tijds moeiteloos doorstaan.

In Thibault Van Rennes recent verbouwde flagshipstore in Gent ontdek je het craftmanship en de finesse van deze handgeknoopte kunstwerken.  Elk vloerkleed wordt immers met de hand gemaakt door de bekwaamste knopers van Rajasthan. Ze beheersen de eeuwenoude knooptechniek perfect en geven elk tapijt dat unieke, verfijnde uitzicht. Elk stuk wordt gemaakt van wol en zijde van de hoogste kwaliteit, dat met de hand geverfd wordt volgens de specificaties van het ontwerp.

Creatief directeur Thibault Van Renne kiest resoluut voor een haute couture-aanpak. Het productieproces volgt hij dus nauwgezet op. Van de selectie van het garen tot het plaatsen van het vloerkleed, elk detail zit juist. Die toewijding loont, want al drie keer kaapte Thibault Van Renne een nominatie weg voor de prestigieuze Carpet Design Awards: tweemaal in de categorie Best Innovation en éénmaal voor Best Collection Traditional. Zijn collecties zijn intussen verkrijgbaar in 14 landen.

 

THIBAULT VAN RENNE – Showroom Gent – Mageleinstraat 46, 9000 Gent I T 09 329 54 75 I tvr@thibaultvanrenne.com I www.thibaultvanrenne.com