VDV SELECT VILLA’S

VDV SELECT VILLA’S

Living

DROOMVILLA AAN DE COSTA BLANCA

Ellen en Rob de Brouwer – De Smet kochten een tweede verblijf in Moraira

Drie jaar geleden kozen jullie voor de Costa Blanca Noord. Waarom?

“We waren al verschillende keren op vakantie geweest in de streek. Vooral de rust en de kleinschaligheid van dorpen als Moraira, Benissa en Teulada sprak ons aan. Er is weinig massatoerisme, maar je hebt er wel kwalitatieve toeristische infrastructuur, uitstekende restaurants, wandel- en fietspaden en tal van sportmogelijkheden. En natuurlijk genoten we van de zon. Het milde klimaat is een aangename afwisseling voor het weer België, dat ons vaak toch al te grijs en regenachtig was. De nabijheid van de luchthavens Alicante en Valencia en de korte vluchttijd – amper 2u15 – is ook erg handig. Beide steden bieden bovendien een ruim cultureel aanbod, waardoor is dit deel van de Costa Blanca voor ons de place to be was.”

Aan welke voorwaarden moest dat tweede verblijf voldoen?

“We wilden vooral een moderne nieuwbouwwoning met zicht op zee en de nodige privacy. Het liefst wilden we drie slaapen badkamers en de woning moest zeker zuid of zuidwestelijk georiënteerd zijn. En ja, ze mocht natuurlijk niet al te duur zijn. Al bij al hadden we een vrij ambitieus wensenpakketje.”

Hoe kwamen jullie in contact met VdV Select Villa’s?

“Vrienden van ons kochten eerder al een woning via Annelies of Patrick Van der Veken of lieten zich door hen begeleiden bij hun aankoop in Spanje. Patrick is sinds 1982 vastgoedmakelaar in België en Spanje, maar besliste in 2000 om zich enkel nog te focussen op de Spaanse vastgoedmarkt. Het feit dat hij zoveel ervaring had met Spaans vastgoed speelde dus een belangrijke rol. We hadden ook alleen maar positieve commentaren en ervaringen gehoord over Annelies en haar vader. Vandaar de samenwerking met VdV Select Villa’s.”

Hoe hebben jullie uiteindelijk jullie droomvilla gevonden?

“Voornamelijk door onze wensen op voorhand heel duidelijk te maken. Het feit dat Annelies en vooral Patrick Van der Veken regelmatig in België verblijven, maakt persoonlijk contact eenvoudig. We werden zeer persoonlijk begeleid en gelukkig niet via eindeloos e-mailverkeer. Uiteindelijk ontvingen we een mooi lijstje van villa’s die aan onze wensen voldeden. Die kwamen niet enkel uit het VdV aanbod, er waren ook panden bij die we zelf geselecteerd hadden of die door VdV gekozen werden uit het aanbod van lokale makelaars.”

Hoe verliep de aankoop zelf?

“Bijzonder vlot. Bij het bezoek aan de vierde villa hadden we een wauw-gevoel en besloten we ervoor te gaan. We bezochten het pand verschillende keren en werden daarbij telkens begeleid door Annelies of Patrick. Zij verdedigden onze belangen als kopers en ook de prijsonderhandelingen lieten we met succes aan hen over. Eens de aankoopbeslissing genomen was, werd het volledige aankoopproces geregeld door VdV Asesores, de afdeling voor aankoopbegeleiding van VdV Select Villa`s. Bij de ondertekening van de akte trad Annelies Van der Veken op als gevolgmachtigde voor onze dochters. We konden zelfs de ondertekening van de akte bij volmacht laten regelen door VdV Select Villa’s, maar we wilden dat moment liever zelf meemaken. Het openen van onze bankrekening, het regelen van de nutsvoorzieningen, zelfs hulp bij het vinden en kiezen van planten… niets was VdV Select Villa’s te veel.”

Hoe organiseren jullie het onderhoud en opvolging van de woning?

“Dat gebeurt ook via VdV Select Villa’s. Zij stelden ons een tuinman voor en iemand die het zwembad kon onderhouden. Ze houden de sleutel in bewaring en zorgen dat de woning gepoetst wordt bij aankomst of vertrek. Ook voor klusjes kunnen we bij hen terecht.”

Intussen zijn jullie drie jaar eigenaar. Wat zijn jullie ervaringen tot nu toe?

“Om te beginnen hebben we veel meer vrije tijd dan 3 jaar geleden, waardoor we heel vaak naar ons droomhuis komen. De kinderziekten van onze nieuwbouw doorstonden we dankzij de fulltime support van Annelies en het team van VdV Select Villa’s. Nu we de streek beter leerden kennen, investeerden we ook in vastgoed in Moraira en Benissa.”

Die investeringen zoeken en organiseren jullie eigen houtje?

“Zowel wijzelf als VdV Select Villa’s zoeken mooie investeringsmogelijkheden. Daarna onderzoekt VdV Select Villa’s de eigenaarstoestand, mogelijke te legaliseren bouwovertredingen, enz. De evaluatie doen we samen: we bekijken of er voldoende return in zit.

VDV SELECT VILLA’S
Avda. del Golf, 5 – 2G Edificio Bulevar 30506 Molina de Segura España |  T +34 968 20 26 14 | T +34 659 90 11 42 | vdv@vdv-ases.com | www.vdv-select.be