VDV SELECT VILLA’S

VDV SELECT VILLA’S

Living

 

NOOIT TE JONG VOOR EEN TWEEDE VERBLIJF!

Advocaat Filip Ducheyne en zijn echtgenote Ilse zetten de stap naar de aankoop van een tweede verblijf in Spanje.

Elke dag zon en zicht op zee, dat is waar Ilse en Filip van droomden. Dankzij de professionele begeleiding van VDV Select Villa’s vonden ze hun droomappartement aan de Spaanse Costa Blanca, op een boogscheut van de luchthavens van Alicante en Valencia.

Van een koppel dat een tweede verblijf koopt in Spanje, verwacht je dat ze eind de vijftig zijn of met pensioen.  Dat zijn jullie niet. Vanwaar deze ‘vroege’ beslissing?

Wij zijn inderdaad nog een eind verwijderd van onze pensioenleeftijd en moeten nog een flinke tijd werken. Onze keuze om nu al te kopen kwam er  door de bijzonder lage, zeg maar nihil, opbrengst bij beleggingen in België. Ook het veeleer natte klimaat in ons land heeft ons de knoop doen doorhakken. We zijn nu niet langer afhankelijk van het weer om lekker te zonnen. Bovendien zitten de prijzen van vastgoed in Spanje nog steeds op een verantwoord laag niveau. Ons appartement van 190 m² plus 50 m² terras met open zeezicht is qua prijs vergelijkbaar met een gerenoveerde rijwoning van 90 à 100 m² in de Brugse binnenstad.

Jullie kozen voor de Costa Blanca Noord.

Ja, we wilden uiteraard een garantie op mooi weer en de Costa Blanca kent 320 dagen zon per jaar. Deze Costa is ook erg vlot bereikbaar via twee luchthavens: Alicante en Valencia.

En het werd een appartement.

Inderdaad, veel van onze vrienden kochten een villa met zeezicht, vaak in de streek van Moraira en Benissa. Wij hebben, van bij het begin, bewust voor een appartement met ruim terras en open zeezicht geopteerd.

Hoe zijn jullie bij VdV Select Villa’s terechtgekomen?

Een kennis van ons had VdV Select Villa’s aanbevolen. Wij hadden ook vooraf al heel wat positieve reacties gehoord. We wilden absolute garantie op een professionele aankoopbegeleiding en daar werd perfect voor gezorgd.

Hoe is alles verlopen?

Het contact verliep op een heel persoonlijke manier. Voor we naar Sanje vlogen om op huizenjacht te gaan, spraken we af bij ons thuis. We bespraken onze wensen uitvoerig

met Annelies en Patrick Van der Veken, en zij gaven ons gedetailleerde info over het Spaanse aankoopproces van vastgoed. De opdracht was niet echt eenvoudig. We zochten een ruim appartement met 3 slaapkamers, recent of nieuwbouw, met een terras van minimum 30 m² en vooral met open zeezicht én absolute privacy. Bovendien was een zuidwest oriëntatie voor ons zeer belangrijk, kwestie van tot zonsondergang volop te kunnen genieten. Vooral in de wintermaanden, als de zon een heel stuk lager staat en minder lang schijnt, is dat een echte meerwaarde! We hadden uiteraard ook een maximum budget voor dit alles vooropgesteld en daar werd rekening mee gehouden. Op basis van onze wensen ontvingen we een aantal voorstellen. Daaruit maakten we een definitieve selectie van een 10–tal appartementen. Daarvan bleven er, na een tweede bezoek, slechts 2 kanshebbers over. We hebben dan een bod uitgebracht op een van beide. Dit werd schitterend door Annelies Van der Veken verdedigd en uiteindelijk door de verkoper aanvaard.

En hoe verliep de administratieve afhandeling?

Heel erg vlot. Het was nochtans geen gewone routineverkoop. De verkoper was een vennootschap, bovendien was er sprake van een nog op te lossen scheidingszaak en een flinke hypothecaire lening. Dit alles werd door VdV Asesores, de afdeling voor de administratieve afhandeling van de transacties van VdV Select Villa’s, vakkundig opgelost.

Waar geniet je nu het meest van?

Van de rust en de relaxte sfeer in de omgeving. Wij horen onze buren overigens nooit, de geluidsisolatie is werkelijk perfect. We kunnen hier echt zalig uitblazen en ontsnappen aan de drukte van thuis. De Costa Blanca heeft ook veel te bieden: gezellige jachthaventjes, pittoreske stranden en baaitjes met leuke beach bars, uitstekende restaurants, mooie dorpen en steden, prachtige fietsroutes en bovendien veel vrienden die ook voor deze streek gekozen hebben.

Zou je VdV Select Villa’s aanbevelen?

Zeer zeker! Zonder begeleiding een woning kopen in Spanje is sterk af te raden. Meer zelfs, ik ben altijd bereid om mijn ervaring te delen met kandidaat-kopers.

“De aankoop van onze villa in de regio Benissa / Moraira liep vlot. Als Belgische vastgoedmakelaars waren we aangenaam verrast dezelfde Belgische service te vinden bij VdV Select Villa’s.”
Bram De Ridder en Isabelle Van Den Brande, zaakvoerders Colorcasa-Meise.

“De persoonlijke aanpak door Annelies en Patrick Van der Veken heeft ons overtuigd in onze zoektocht naar Spaans vastgoed.”
Anouk en Iris De Sloovere

“Perfecte selectie van onze droomvilla. Perfecte aankoopbegeleiding bij notaris, bank,… Perfecte naverkoopdienst. Annelies Van der Veken van VdV Select Villa’s heeft ons uitstekend geholpen.”
Franky en Kathleen Windels

“Ervaring is zonder twijfel een van de belangrijkste redenen waarom wij voor VdV Select Villa’s hebben gekozen.”
Geert en Ann De Prêtre, De Prêtre Orthopedie

“Wij zijn uiterst tevreden over de aankoopbegeleiding van VdV Asesores, ook de naverkoopdienst kan ik aanbevelen.”
Johan Caus, CEO Group Caus

“Ik kan de aankoop van een villa met Annelies Van der Veken iedereen aanbevelen. Zij is jong maar staat zeker niet onervaren in de Spaanse vastgoedmarkt.”
Danielle Dujardin, licentiaat in de rechten en in het notariaat

“De service van Annelies en Patrick Van der Veken kent geen grenzen. Ik werd bij mijn nieuw te bouwen woning constant door hen begeleid.”
Peter Cnockaert, vennoot van Ernst & Young

 

VDV SELECT VILLA’S – Annelies en Patrick Van der Veken I  Avda. del golf, 5 – 2G I Edifi cio Bulevar I 30506 Molina de segura I Spanje I +34 968 20 26 14 I +34 659 90 11 42 I vdv@vdv-ases.com I www.vdv-select.be