VEERLE NAESSENS

VEERLE NAESSENS

Interview

“EERST DE HOED, DAN DE OUTFIT”

Veerle Naessens is Willy’s dochter en draait al 31 jaar mee in het bedrijf van haar vader, waar ze ooit helemaal onderaan de ladder begon. De liefde voor paarden en voor hoeden kreeg ze mee van thuis. Met paardrijden moest ze helaas stoppen wegens rugklachten, maar op Waregem Koerse zie je haar steevast met een hoed en bijpassende outfit.

Willy gaf tijdens ons gesprek aan dat hij de tijd rijp vindt om de fakkel over te dragen. Bent u zijn opvolger?

“Ik zal zeker de naam voortzetten en het bedrijf vertegenwoordigen op openingen en evenementen. 24 jaar geleden ben ik erin gerold en intussen ken ik het bedrijf zeer goed. Op dit moment vorm ik de link tussen de afdeling voeding en de rest van de groep, ik controleer vanaf de werkvloer tot aan de directie en ben vaak aan het vergaderen. Toen mijn man – die hier ook werkt – en ik kinderen kregen, zette ik een stapje terug om toch af en toe voor hen te kunnen zorgen. Intussen is de jongste 18 jaar en werk ik weer meer dan fulltime. Als het nodig is, start ik om vier à vijf uur ’s ochtends en ik werk vaak door tot ’s avonds laat, zeker in de drukke periodes zoals mei of december.

Bent u ook zo gebeten door paarden?

“De paardenstal was vroeger pal naast onze achterdeur, ik ben dus opgegroeid tussen de paarden. Ik heb ook paardgereden, maar dat kan intussen niet meer, vanwege mijn rug en ook wel door tijdsgebrek. Zondag is onze enige vrije dag en die houden we vrij voor het gezin. En aangezien mijn man niet zo gek is op paarden, doen we die dag liever een andere activiteit, werken we wat in de tuin of doen we eens helemaal niets. Voor het werk gaan we weleens mee met de koets rijden, dat doe ik met veel plezier.”

U bent natuurlijk elk jaar van de partij op Waregem Koerse. Mét hoed, zoals dat hoort in de viptent van Willy Naessens?

“Ja, elk jaar draag ik een andere hoed. Dit jaar zal ik wellicht die van het trouwfeest recupereren, soms laat ik er een op maat maken. Maar even goed zie ik in de loop van het jaar ergens een mooi exemplaar, dat ik opzij houd voor Waregem Koerse. Ik zorg er dan voor dat ik twee outfits heb die bij de hoed passen: één voor zomerweer, één voor het geval het die dag regenachtig en koud is. Eerst de hoed, dan de outfit!”