VZW O-TRO

VZW O-TRO

Waregem Koerse

PAARDENEVENTS VOOR HET GOEDE DOEL

Een groep vrienden met een hart voor de paardensport én voor het goede doel. Zo begon het verhaal van O-Tro. In samenwerking met de vzw Waregem Draaft organiseert vzw O-Tro één keer per jaar paardenrennen op de renbaan van Waregem. De opbrengsten worden telkens geschonken aan goede doelen die zich inzetten voor mensen met een beperking.

Steun voor Somival

Op 8 juli organiseerde O-Tro voor de zesde keer een koersevent ten voordele van het goede doel. Dat vond voor de tweede keer plaats op de hippodroom van Waregem. Je kon er zes drafkoersen bijwonen, waaronder een koers op uitnodiging en twee dubbelsulkyrennen waarbij een genodigde naast een professionele jockey mocht meerijden in de koers. Sponsors konden genieten van een onvergetelijke namiddag, met als afsluiter een optreden van Willy Sommers. De opbrengst van het evenement was voor het tweede jaar op rij bestemd voor Somival. Die organisatie biedt kinderen, jongeren en volwassenen met een (neuro-)motorische beperking een resem recreatieve en sportieve activiteiten. Sinds 2008 behoort paardrijden voor mensen met een verstandelijke of fysieke beperking tot het aanbod van Somival. Stappend genieten van de bewegingen van het paard heeft voor deze mensen een heilzaam effect. Het contact met het paard en de band die groeit tussen paard en ruiter werkt bovendien ontspannend en geeft zelfvertrouwen.

Nieuwe overkapte buitenpiste in Gits

Het hippotherapeutisch centrum van dienstencentrum Gid(t)s kon eerder al rekenen op de financiële steun van vzw O-Tro. Dankzij een bijdrage van 25.000 euro werd daar in september 2016 een overkapte buitenpiste geopend. De firma’s van twee bestuursleden van de vzw vulden dat bedrag aan met elk nog eens 25.000 euro, waardoor het project in drie jaar tijd gerealiseerd kon worden. Sindsdien kunnen de 56 aangesloten kinderen met een beperking ook bij regenachtig weer genieten van paardentherapie. Daarbij worden paarden ingezet voor begeleide activiteiten met en op het paard. Het contact met de dieren draagt bij tot een verbetering van de levenskwaliteit op fysiek, mentaal, psychisch en sociaal vlak en helpt mensen om verbinding te maken met de buitenwereld.

Zelf een koers bijwonen en het goede doel steunen? O-Tro koerse vindt ieder jaar plaats in het tweede weekend van juli!