WAREGEM BUSINESS PARK

WAREGEM BUSINESS PARK

Industry

TRENDSETTEND BEDRIJVENPARK

Een realisatie van ION

Langs de Expressweg van Waregem, vlakbij de E17, torenen sinds kort de vijf iconische gebouwen van Waregem Business Park. Het bedrijvenpark is een realisatie van de Waregemse projectontwikkelaar ION, die voor het project in zee ging met Govaert & Vanhoutte Architects. Samen maakten ze van het project een trendsetter op het vlak van architectuur en duurzaamheid.

Uitkragingen op strategische plaatsen geven de gebouwen hun typische uitzicht. Elk gebouw kreeg bovendien een zwarte skybox op het dak: een polyvalente ruimte met ruim terras. Het hele bedrijvenpark maakt gebruik van geothermie, een duurzame verwarmings- en koelingsmethode waarbij warmte onttrokken wordt aan de bodem. Binnenin beschikken de gebouwen over klimaatplafonds én vloerconvectoren. Ze kregen ook groendaken en overal ledverlichting met een aangepaste intensiteit naargelang het moment van de dag en de weersomstandigheden.

De ruimtes hebben een gemiddelde oppervlakte van 500 m² en zijn te huur of te koop vanaf 150 m². Dankzij de grote glaspartijen is het daglicht in de kantoren optimaal en bij mooi weer kan je buiten eten op het terras. Lamellen in tropisch hout houden indien nodig de zon en de warmte buiten.

Het gebouw dat ION zelf betrok op deze site, kreeg een huiselijke inrichting met een ruime keuken. Mensen kunnen er sporten en na afloop douchen. Er is bovendien  een professioneel uitgerust auditorium met ruimte voor een 80-tal mensen.

Waregem Business Park biedt echter ook een mooie kantooromgeving voor startende ondernemers. Al vanaf 300 euro per maand kunnen ze een bureau met alle faciliteiten huren in de coworking spaces. Kortom, deze professionele omgeving is een mooi visitekaartje voor elke organisatie.

PROJECTONTWIKKELAAR ION – Maatschappelijke zetel Vredestraat 53, 8790 Waregem I Exploitatiezetel Eugène Bekaertlaan 61, 8790 Waregem I T 056 62 50 50 I info@ion.be I www.ion.be I www.waregembusinesspark.be