WAREGEM DRAAFT

WAREGEM DRAAFT

Waregem Koerse

17 KOERSDAGEN VAN MEI TOT SEPTEMBER

Sinds vorig jaar worden er op de Waregemse renbaan ook buiten de dag van Waregem Koerse weer volop paardenkoersen georganiseerd. Met dank aan de vzw Waregem Draaft, die de organisatie voor zijn rekening neemt. Ondernemers Marc De Soete – eigenaar van drafsportzaak DSM Trotting – en Lieven Lannoo – de man van Lannoo Paardenvoeders – zetten hun schouders onder het initiatief.

ELKE ZONDAGNAMIDDAG

Voor het tweede jaar op rij organiseerde Waregem Draaft tussen mei en september 17 koersdagen op de Waregemse renbaan. Die vinden telkens op zondagmiddag plaats, en omvatten zowel draf- als galopkoersen.

“Ik kom uit een gezin dat altijd actief was in de drafsport”, legt Marc De Soete uit. “Mijn ouders waren professionele jockeys en zelf ben ik, naast mijn eigen zaak DSM Trotting, nog altijd actief als amateurjockey en als voorzitter van de Belgische amateurclub. Ik draag de drafsport dus een warm hart toe. Toen de vzw die vroeger koersen organiseerde op de renbaan van Waregem met een tekort aan mankracht bleek te kampen, ging ik daarom – samen met Lieven – mijn hulp aanbieden. Helaas waren we te laat. Daarom richtten we samen een nieuwe vzw op: Waregem Draaft. Daarmee organiseren we opnieuw koersen op de renbaan, waaronder – voor het eerst in Waregem – ook vlakke galopkoersen.”

VOOR PAARDENLIEFHEBBERS EN LOCALS

“Met deze koersen hopen we een breed publiek aan te spreken”, vertelt Marc. “Paardenliefhebbers, maar ook Waregemnaars en mensen uit de streek. Mijn droom is dat ze allemaal de kalender van de paardenkoersen zouden kennen, en dat ze af en toe naar de renbaan afzakken om er een prettige middag te beleven. Dat lukt steeds beter, merken we. Maar bij dezen wil ik iedereen nog eens van harte uitnodigen: altijd welkom op de renbaan, ook buiten Waregem Koerse!”

Een van de koersdagen bijwonen? De kalender van het drafseizoen en alle praktische info vind je op www.waregemdraaft.be.