HET VERHAAL VAN WAREGEM KOERSE… EN DAT VAN U!

EMILIE VANSTEENKISTE, MISS BELGIË 2023

DROMEN VAN EEN CARRIÈRE IN DE MEDIA

Tot 11 februari 2023 was Emilie Vansteenkiste een latinadanseres uit het Vlaams-Brabantse dorpje Elewijt. Op die datum veranderde haar leven toen ze het kroontje van Miss België mocht opzetten. 

Waarom begon je met dansen?

“Na de scheiding van mijn ouders woonde ik met mijn mama en grootouders in een kangoeroewoning. Als kind danste ik al ballet. Het werd me met de paplepel meegegeven door mijn mama. Toen ik ouder werd, vond ik latina- en ballroomdansen leuker. Ik leerde tijdens een dansles zelfs mijn vriend kennen.”

We zagen je ook in The Greatest Dancer op Eén?

“Dat klopt. Mijn vriend en ik schreven ons in 2022 in. We zaten in de selecties maar moesten eruit net voor de liveshows. Het programma werd pas uitgezonden na de verkiezing van Miss België. Dat was een zeer bijzonder moment. Ik verloor mijn mama 1,5 jaar geleden aan kanker. Mijn verdriet en verwerkingsproces zitten in die emotionele dans.”

Je mama heeft ook iets te maken met je deelname aan Miss België?

“Miss België worden was een kinderdroom. Ik deed voor de verkiezing al modellenwerk en stond enkele keren op de cover van Flair. Mijn mama schreef me uiteindelijk in. Daarom betekent die overwinning zoveel. Ik zie het als een geschenk van haar aan mij. Net zoals de Border Collie Isa die we samen kochten toen ze ziek was. Hij is mijn beste kameraardje en maakt deel uit van ons gezin.” 

Je bent een populaire Miss België, want we zagen je al in verschillende media opduiken. Doe je ook mee aan de internationale verkiezingen?

“Ik mocht inderdaad al aan verschillende radio- en tv-programma’s deelnemen, zoals Weekwatchers met Ruben Van Gucht, Radio Regi en Wie zoekt, die wint met Jens Dedoncker. Eind dit jaar ga ik naar de verkiezingen van Miss World en Miss Universe. Ik zal er vol overgave ons land vertegenwoordigen en ben vastberaden om het goed te doen.”

Waar kijk je dit jaar het meest naar uit?

“Dat is ongetwijfeld het bezoek aan de kinderen en scholen in Cambodja om er het werk van het Comité Miss België en de Waregemse dokter Thierry Dalewyn te ondersteunen. Het is ongelofelijk wat ze in tien jaar tijd realiseerden. Sinds 2013 zamelen alle 200 kandidates van Miss België geld in om goede doelen te steunen. Het project in Cambodja is een van de grootste, want onderwijs is de basis om de armoedecyclus te doorbreken.”

Wat wil je na dit jaar als Miss België doen?

“Voor de verkiezing studeerde ik ergotherapie en dat wil ik graag afwerken. Al droom ik ervan om tv-werk te mogen doen, als presentatrice of als deelnemer aan programma’s. Ik heb er nu al even van geproefd en ik hou van dat wereldje.”

Kan je zelf ook paardrijden?

“Net zoals mijn mama, was het ook mijn grote droom om paard te rijden. Toen ik negen jaar was begon ik er mee. Dat was nooit intensief, maar ik bleef het wel graag doen. Sinds een jaar rij ik ook af en toe op paarden van de zus van mijn vriend. Zelf hebben we nooit paarden gehad, we gingen altijd naar een manege of naar vrienden met paarden. Ik ken Waregem Koerse door de Miss België- verkiezing en kijk er enorm naar uit om het dit jaar bij te wonen.” 

Wil jij Miss België worden?

Wil jij deelnemen aan Miss World en Miss Universe? Wil jij meewerken aan ons charityproject in Cambodja? Wil jij schitteren op het podium van Miss België? Schrijf je dan in op www.missbelgie.be


Dat kan enkel als je tussen de 17 jaar en 25 jaar oud bent, ongehuwd, kinderloos en van het vrouwelijk geslacht bent.

EMILIE VANSTEENKISTE, MISS BELGIË 2023

CONTACT