HET VERHAAL VAN WAREGEM KOERSE… EN DAT VAN U!

FOTOGRAFIE PIET EGGERMONT

10X FOTOGRAFIE PIET EGGERMONT

Fotografie Eggermont is een begrip in Waregem en is al generaties lang verbonden met Waregem Koerse. Volgend jaar kan de familie de 100ste verjaardag vieren van hun leven en werk in de wereld van de fotografie. Piet Eggermont keek al even in zijn archief en stelt ons 10 foto’s voor die een speciale plek hebben in de fotografische geschiedenis van Waregem Koerse.

De indrukwekkende skyline wanneer de paarden naar de Ierse Berm galopperen.

Waregem Koerse in het begin van de jaren 70. Met op de achtergrond de bomvolle oude tribune.

Waregem Koerse 2016. Voor het eerst werd de nieuwe tribune in gebruik genomen.

Jeriko de Kerser (nr. 4) en jockey Jean-Stéphane Lebrun springen als leiders de vernieuwde Rail-Ditch and Fencein de Baron Casier Steeple-Chase van 2023.

De spectaculaire passage aan de Ierse Berm in de Baron Casier Steeple-Chase van 2017. De foto is zo dicht mogelijk genomen om de kracht en de breedte van de hindernis in beeld te brengen.

Deze foto werd in 1937 gemaakt door Ruben Eggermont, de grootvader van Piet. De kleurenfotografie bestond toen nog niet, maar de zwart-witfoto werd achteraf manueel ingekleurd. Deze techniek werd vroeger vaak toegepast. Hier zien we de sprong over de Gaverbeek in de Prijs van de Leie, de steeple-chase die voorbehouden was voor de militairen.

Let op de achtergrond en het unieke zicht op het kasteeltje van Max Moreels. De foto dateert uit 2014. Flagstaff (nr. 1) met jockey Thomas Beaurain leidt voor Nobarak (nr. 2) in de Prijs Jacques du Roy de Blicquy.

Een foto met heel veel emotie. Jockey Olivier Jouin schreeuwt zijn geluk uit in de lens. Hij won in 2019 de ING Grote Steeple-Chase van Vlaanderen met Calisco de Kerser.

Dé iconische foto van Waregem Koerse. Deze analoge opname hangt in vele ontvangstruimtes van bedrijven met een link naar Waregem. Zowel in Tokio, Singapore, Kenia, Brazilië, New York als in Nieuw-Zeeland is deze foto te zien. De weerspiegeling van de deelnemers is perfect. De foto dateert uit 1987. In de Prijs André du Monceau de Bergendal (= de Kleine Steeple) zien we op de foto niet alleen het nr. 3 Pitchy Veronais en jockey Philippe Cormier-Martin, maar ook het nr. 2 Marsalin van Waregemnaar Walter Kemseke. In het zadel zit de Belgische jockey Philippe Caus. Op de achtergrond springt Quel Choix met jockey Christian Delattre in de kleuren van Baron Casier op weg naar de winst.

Sfeerfoto van Waregem Koerse 1977. De paarden galopperen voorbij de oude tribune op weg naar de Gaverbeek.

Na Waregem Koerse 1989 wordt de oude tribune afgebroken. Voorzitter Baron Jean Casier is een van de weinige getuigen van deze memorabele dag.

COMFORTLIFT ORONA

CONTACT