HET VERHAAL VAN WAREGEM KOERSE… EN DAT VAN U!

ATELIER VIC - VICC

DE VRAAG NAAR STIJLVOLLE BEDRIJFSKLEDIJ NEEMT TOE

VICC staat voor Very Individual Company Clothing en is een spin-off van multimerkenwinkel Atelier VIC uit Kortrijk: een gekende herenkledingzaak met exclusieve merken, eigentijdse collecties en met grote aandacht voor maatwerk. Je vindt er topmerken als Lardini, Atelier Noterman, Jacob Cohen, Herno, PTO 1, Stenströms, Eton, Phil Petter,… Ook het aanbod aan stoffen is indrukwekkend, met namen als Loro Piana, Ariston, Ermenegildo Zegna, Reda, Scabal, Tomas Mason…

Een unieke kijk op bedrijfskledij

In de wereld van bedrijfskledij is Tom Van Poucke een buitenbeentje. Hij is kleermaker (vierde generatie), koos HR en personeelsmanagement als studierichting en haalde daarbovenop een diploma marketing. Die drie passies en vaardigheden komen vandaag zeer goed van pas bij het creëren van bedrijfskledij. Van CEO tot machine-operator, VICC zorgt voor de perfecte én stijlvolle bedrijfskledij voor heel wat bedrijven en organisaties zoals Vanomobil, AZ Groeninge, Clarebout Potatoes, Bouwpunt, Cobergher Hotel, BMW, enz…

Waar komt de vraag naar betere bedrijfskledij plots vandaan?

Tom Van Poucke: “Nieuwe medewerkers aantrekken en goede krachten aan boord houden is voor elk bedrijf een uitdaging geworden. Heel wat ondernemers investeren daarom in een aangename en gezondere werkomgeving. De dichtste ‘omgeving’ van een werknemer is zijn kledij. Hoe beter iemand zich in zijn vel (en kleren) voelt, hoe groter de werkgenegenheid en hoe lager het ziekteverzuim. Tot voor kort werd bedrijfskledij hoofdzakelijk gemaakt in functie van veiligheidsvoorschriften waar vervolgens de huisstijl van een bedrijf op werd voorzien. Liefst zo goedkoop mogelijk. Of dit echt mooi was en of dit echt goed aanvoelde, daar werd in het verleden weinig aandacht aan besteed.

Steeds meer bedrijven willen het nu anders. Dankzij onze jarenlange ervaring in maatwerk en onze goede contacten met stoffenfabrikanten en naaiateliers ontwerpen en maken wij bedrijfskledij volledig op maat. Bovendien zorgen we voor een verfijnde logistieke opvolging en ondersteuning. Die zeer individuele aanpak is uniek. Vandaar ook de naam: Very Individual Company Clothing.”

VIC’s guesthouse in Waregem

Om een nog nauwere band op te bouwen met de Waregemse klanten opende zaakvoerder Tom Van Poucke in 2023 een VIC guesthouse in de Cottage in Waregem. Het is typerend voor de dynamiek en klantgerichtheid waar Tom voor staat.

ATELIER VIC - VICC

CONTACT